Domaće pecivo za hamburgere
Svaki put kada se zaželite hamburgera, ne mora nužno značiti da morate do prve zalogajnice. Homemade burgeri najjednostavniji su za izradu, a možete ih poslužiti u isto tako domaće spravljenim lepinjama.
Kad već radite hamburgere, što ne biste napravili i lepinje koje će doprineti kompletnom užitku u hrani. I to sa samo par sastojaka i jednim miješanjem pjenjačom.
2 jaja
160 grama mljecenih indijskih oraščića
2dl kiselog vrhnja
1 žličica praška za pecivo
100 grama ribanog pamrezana
2 žlice psyllium praha
Malo himalajske soli
Priprema:
1. Istucite jaja pa dodajte indijske orahe, psyllium, vrhnje, sol, prašak pa sir te smjesu dobro izmiješanu ostavite da stoji 5-10 minuta.
2. Na pleh stavite papir za pečenje, a pećnicu grijati na 200 stupnjeva.
3. Na papir za pečenje stavite 4-6 malih hrpica smjese u obliku kruga.
4. Stavite peći na 10 minuta pa smanjite stupnjeve na 180 i pecite ih još barem 20 minuta.
Pri kraju pečenja, ove lepinje (somune) možete posipati sezamom i lanom ili drugim omiljenim sjemenkama i začinima.