Eritrit Prirodni zaslađivač – Bez kalorija 500g
14.50 KM
Opis
Eritrit je šećerni alkohol koji se u prehrambenoj industriji koristi kao zamjena za saharozu (šećer). Dobiva se fermentacijom šećera koji se nalazi u kukuruzu.
U malim količinama nalazi se u gljivama, kruški, lubenici, grožđu i u jelima koji se pripravljaju fermentacijom: u vinu, sojinom umaku i siru.
Poput većine šećernih alkohola, koristi se kao sredstvo za zaslađivanje. Slatkoća mu je 60-80% u odnosu na običan šećer, okus mu je rashlađujući i sladak, a do 160°C ne gubi slatkoću i nema sekundarni okus.
Idealan je za kuhanje i pripremu manje kaloričnih slastica. Međutim, nije ga moguće koristiti za pečenje kruha s kvascem i ne može se karamelizirati.
Način upotrebe:
Jedan gram po kilogramu odrasle osobe dnevna je dozvoljena dnevna količina za konzumiranje.
Pridržavate li se propisane dnevne doze prirodnog sladila ne biste trebali osjetiti probavne tegobe.