• Dobrodošli u Bio Shop GABBIANO !

Integralno pšenično brašno 1kg

3.00 KM

Šta je integralno pšenično brašno i zašto je važno da ga uključimo u ishranu

Kategorija:
Podijelite na socijalnim mrežama

Opis

Pšenična brašna

Pšenično brašno kao što mu i samo ime kaže dobiva se mljevenjem pšenice te je baza proizvodnje različitih vrsta kruha. Tipska i namjenska brašna su proizvodi mljevenja sa točno definiranim sadržajem mineralnih tvari i stupnjem kiselosti. Pšenično brašno bogato je mineralima kao što su fosfor, kalcij, magnezij, klor i kalij. Protein gluten odgovoran je za oblikovanje strukture tijesta. Vitamini su u brašnu zastupljeni u vrlo malim količinama, a najviše ima vitamina B skupine. Po našim propisima, pšenična brašna su svrstana prema sadržaju pepela, u sljedeće tipove: T-400 (bijelo), T-500 (bijelo), T-850 (poubijalo, obično je od njega izrađen tzv. „crni kruh“), T-1100 (crno) i T-1600 što predstavja integralno ili grah brašno. Sadržaj pepela označava koliko je minerala i vlakana zastupljeno u toj vrsti brašna i dolazi od manjeg ljuštenja zrna pšenica i zadržavanja vanjskog sloj žitarice u kojem se oni nalaze.