• Dobrodošli u Bio Shop GABBIANO !

Kakao prah – Organski 250g

9.50 KM

Kakao prah organski 250g

Podijelite na socijalnim mrežama

Opis

Kakaovac (Theobroma cacao) je malo zimzeleno stablo iz porodice Sterculiaceae, koje raste u tropskim šumama i tropskim regijama Amerike. Plod (sjeme) kakaovca koristi se za proizvodnju kakao praha, kakao maslaca, čokolade i čokoladnog likera.

Kakao prah nastaje mljevenjem suhe tvari koja ostaje nakon proizvodnje kakao maslaca i kakao paste.

Način upotrebe:

Preporučljivo je konzumirati do dvije kašičice dnevno.

Dodajte kakao prah hladnim i toplim napitcima, kašama, muslijima i slasticama. Kako biste pripremili toplu šalicu organskog kakaa, dodajte dvije čajne žličice kakaa u prahu u 2dcl toplog biljnog napitka (napitak od badema, riže, zobi…) i zasladite zaslađivačem Vašeg izbora.

Sastojci:

100% kakao prah iz certificiranog organskog uzgoja