• Dobrodošli u Bio Shop GABBIANO !

ORGANSKI SIRUP OD AGAVE TAMNI I SIROVI

15.00 KM

Podijelite na socijalnim mrežama

Opis

Agavin sirup ili nektar pribavlja se iz stabla ove biljke, a koristi se kao prirodni zaslađivač.

Naziva ga se i aguamiel (medena vodica), jer ima blagi okus i svjetlu boju.

Rjeđi je od meda, ali je slađi, pa ga kod kuhanja treba još manje nego meda.

Drevni Asteci koristili su mješavinu agavinog sirupa i soli za zacjeljivanje rana, ali i kao melem kod infekcija kože.

I suvremena medicina potvrdila je prednosti agavinog sirupa u borbi protiv piogenih (gnojnih) i crijevnih bakterija.

Agavin se nektar dobiva iz agavinih listova. Režu se listovi stari između 7 i 14 godina.

Kad je od njih pribavljen sok, listovi se suše i samelju u prah.

Dobiveni sok se filtrira, a potom zagrijava na niskim temperaturama kako bi se odvojili polisaharidi od običnih šećera.

Glavni polisaharid sadržan u agavinom nektaru je inulin, koji se uglavnom sastoji od fruktoze.

Filtrirani sok varira od svijetlo do tamnožute boje, ovisno o načinu obrade.

Pakovanje: 350g