Prehrambeni kvasac – 200g
9.90 KM
Opis
Prehrambeni kvasac se dobiva uzgojem jednostaničnog organizma, gljivice Saccharomyces Cerevisiae, na podlozi od melase. Gljivice se ispiru i suše, a na kraju postupka prerade dobiju se pahuljice koje se prodaju kako jestivi kvasac. Jestivi kvasac razlikuje se od običnog kvasca, koji se koristi za dizanje tijesta po tome što je neaktivan – u dodiru s vlagom i toplinom neće bujati i pjeniti se.
Dobar je izvor bjelančevina, te ne sadrži gluten, a posebno je popularan u veganskoj prehrani zbog svoje orašaste arome, te okusa i teksture koja neizmjerno podsjeća na ribani sir parmezan.
Način upotrebe:
Idealan kao začin i dodatak juhama, umacima, salatama, povrću i drugim jelima. Može se konzumirati kao sirova namirnica posut na gotov obrok ili dodati u procesu kuhanja.
Sastojci:
100% prehrambeni kvasac