Torta od jabuka bez glutena i bez laktoze

Sharlotka je poznati rusko-poljski kolač koji u tijestu sadrži komade narezanih jabuka. Za sve ljubitelje jabukastih deserata, ovo je jedan od najdražih. Među tim ljubiteljima nerijetko se nađu i oni koji ne podnose gluten ili oni koji ne smiju konzumirati laktozu.
Za sve one koji moraju paziti na unos namirnica, koji ne koriste rafinirane šećera, kao i za sve one koji vole jesti s hranjivim, zdravim brašnima, sharlotka je izvediva i vrlo ukusna i u slijedećoj varijanti.
2 jabuke oguljene i narezane na tanke kriške
1/2 šalice bademovog brašna
1/2 šalice zobenog brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/4 šalice kokosovog ulja
6 kašičica meda
2 jaja
Malo himalajske soli
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pripremite kalup za pečenje promjera 15 cm.
- U zdjeli pomiješajte prvo suhe sastojke, a u drugoj zdjeli s mikserom povežite sve mokre sastojke (ulje, med i jaja) oko 5 minuta. Ubacite suhe sastojke i dobro sve pomiješajte.
- 1/3 tijesta koje ste dobili ubacite u pleh na papir za pečenje, pa složite jedan sprat jabuka pa opet izlijte tijesto i tako ponovite postupak te na kraju opet izlijte tijesto.
- Pecite oko 1 sat, a je li dovoljno pečeno provjerite viljuškom. Ako izađe suha, torta je gotova. Ostavite da se ohladi 15-20 minuta, odrežite i poslužite.