Zarolajte cimet rolice i veselo praznično raspoloženje

Postoje ti neki okusi i mirisi koji nas asociraju na određeno doba u godini. Zimu, a pogotovo praznično razdoblje, tako povezujemo s mirisom najfinijih prazničnih začina od kojih je najzastupljeniji i najprepoznatljiviji cimet.
Taj je začin vrijedan svake pažnje. Osim što je multipraktik u ulozi začina, on je i izvrstan prirodni lijek. Naime, poznato je da može ublažiti cijeli spektar zdravstvenih tegoba – od gastritisa, preko srčanih oboljenja, pa sve do bakterijskih i gljivičnih infekcija.
Tijesto:
560g Pirovog bijelog brašna iz naše ponude
7g suhog kvasca
220ml bademovog mlijeka iz naše ponude
50ml vode
100g otopljenog maslaca
2 jaja
Prstohvat soli
80g šećer koksovog cvijeta ili eritrit iz naše ponude
2 kašičice arome vanilije
korica limuna
Nadjev:
130g šećer kokosovog cvijeta iz naše ponude
2 kašike organskog cejlonskog cimeta iz naše ponude
80g omekšalog maslaca
Priprema:
- Otopite maslac, pa ga miksajte s mlijekom i vodom
- Postepeno dodajite sve ostale sastojke za tijesto neprestano miksajući
- Miksajte 10-ak minuta pa tijesto ostavite u nauljenoj posudi da udvostruči volumen (cca 1h u pećnici na 50 stupnjeva)
- Pomiješajte cimet i šećer za nadjev
- Tijesto razvaljajte u praokutnik pa ga premažite omekšalim maslacem
- Pospite mješavinom cimeta i šećera
- Zamotajte tijesto u roladu pa ga izrežite na 12 dijelova
- Rolice posložite na lim za pečenje i ostavite da se dižu još sat vremena pa ih pecite na 180 stepeni 20-ak minuta